نماینده مردم اردکان در مراسم آغاز طرح بیمه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام(ره)؛تنها عدالت توزیعی کارساز نیست،عدالت در همه جنبه ها باید محقق شود
کمیته امداد امام(ره) ضمن رسیدگی به وضع مددجویان ، آنان را به سمت توانمندسازی و خودکفایی پایدار سوق دهد.
در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها تجدیدنظر شود
طرح بیمه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام(ره) اردکان با اهدای دفترچه بیمه تامین اجتماعی به مددجویان رسما آغاز شد.
نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه کشور در این مراسم با اشاره به نیت خیر امام(ره) در ایجاد این نهاد پربرکت ، از خدمات و زحمات کارکنان آن تشکر نمود و افزود: در راستای اجرای قانون برنامه پنجم توسعه کشور و قانون هدفمندسازی یارانه ها مقرر شده تا زنان سرپرست خانوار کمیته امداد، زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند که یک سوم هزینه های این طرح توسط کمیته امداد و دوسوم باقیمانده نیز از محل درآمدهای قانون هدفمندسازی یارانه ها تامین می گردد که خوشبختانه امروز شاهد اجرای این طرح در شهرستان اردکان هستیم.
محمدرضا تابش گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران که یکی از اهداف و شعارهای محوری آن تحقق عدالت است ،نباید تنها به عدالت بصورت توزیعی اکتفا کرد بلکه عدالت در تمام ابعاد باید به مرحله اجرا درآید .
وی ابراز داشت: کمیته امداد نیز بعنوان یک نهاد حمایتی باید ضمن رسیدگی به وضع مددجویان تحت پوشش و علی الخصوص زنان سرپرست خانوار ، آنان را به سمت توانمندسازی و خودکفایی پایدار سوق دهد.
نماینده مردم اردکان با اشاره به ملاقات با سرپرست کمیته امداد امام(ره) کشور و توافق صورت گرفته جهت راه اندازی یک واحد تولیدی برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام(ره) اردکان، از تعلل در پیگیری موثر این توافقات انتقاد کرد گفت: با توجه به فراهم بودن امکان سرمایه گذاری برای مددجویان و زمینه کار و تولید در جهت توانمندسازی آنان، هیچگونه تعللی پذیرفتنی نیست و اظهار امیدواری کرد با اجرایی شدن این طرح در چند سال آینده، فقیری در اردکان وجود نداشته باشد.
وی افزود: با توجه به تعریف جدید فقر در جهان که فقدان و نامناسب بودن تغذیه و امکانات زندگی را مدنظر دارد ، خط فقر مطلق را که درآمد ماهیانه کمتر از چهارصدهزار تومان در شهرستانها و هفتصد هزارتومان در تهران ذکر میشود ، وضعیت رشد سالیانه فقر در حدود 15 درصد در کشور و شکاف درآمدی بین دهکهای بالا و پائین جامعه، زیبنده کشوری با این منابع غنی خدادادی و نیروی انسانی متخصص ندانست و گفت: باید شرایط کشور را در عرصه های مختلف اقتصادی،سیاسی و اجتماعی به سمتی سوق دهیم که با توجه به مجموعه پتانسیلهای کشور، همه اقشار جامعه از مزیتهای آن بهره مند شوند.
عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت:افراد واقع در بالاترین دهکها ، 20 برابر دهکهای پائینی مصرف می کنند و 10 درصد از ثروتمندترین اقشار جامعه حدود 30درصد هزینه ها را به خود اختصاص داده اند،همچنین با توجه به آمارهای ارائه شده از طرف بانک مرکزی، شاخص تورم تولید از فروردین 89 تا مدت مشابه در سال 90 حدود 37 درصد افزایش یافته است . تورم حال حاضر نیز 20 درصد است که تا آخر سال پیش بینی می شود افزایش یابد.
وی افزود: با توجه به تورم نقطه به نقطه تیر و مرداد امسال نسبت به سال قبل که حدود 27 درصد است و به همین میزان قدرت خرید مردم را کاهش داده است ، اگر درآمد متوسط یک خانوار 4 نفره در ماه را 650 هزار تومان در نظر بگیریم حدودا معادل مبلغ پرداختی بابت یارانه ها صرف مهار تورم می شود و چیزی از مبلغ یارانه ها برای پس انداز و سرمایه گذاری باقی نمی ماند که دائما روی آن مانور داده می شود.
نایب رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس گفت: باید در نحوه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها اندیشه کرد و تجدید نظری نسبت به چگونگی اجرای آن داشت تا طوری نشود پولی که باید صرف سرمایه گذاری کلان شود بین خانواده ها توزیع گردد و بدلیل رشد نرخ تورم و کاهش قدرت خرید، رضایتمندی آنها را در پی نداشته باشد ، از آنطرف پولی برای حمایت از تولید نباشد و اقتصاد کشور فلج شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 24,ژانویه,2025